Wat voor soorten licht zijn er?

Bij een mooie woning hoort natuurlijk ook bijpassende verlichting. Misschien ben je onlangs verhuisd en ben je op zoek naar nieuwe lampen. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je aan het renoveren bent, of dat je simpelweg toe bent aan één of meerdere nieuwe lampen. Bij het kiezen van een nieuwe lamp is het goed om rekening te houden met het lichteffect van een lamp. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende lichteffecten die er zijn.

Direct licht

Direct licht wilt zeggen dat het licht direct op jou en je interieur valt. Het wordt daarbij niet (of in ieder geval bijna niet) beïnvloed door een lampenkap. Dit type verlichting wordt niet gebruikt als sfeerlicht, maar omdat het functioneel is. Je gebruikt het in ruimtes waar er veel licht nodig is, bijvoorbeeld omdat je er een bepaalde hobby waar veel licht voor nodig is uit wilt oefenen.

Indirect licht

Naast direct licht, bestaat er natuurlijk ook indirect licht. Dit indirecte lichteffect wordt veroorzaakt doordat de lampenkap slechts op een aantal plekken licht doorlaat. Indirect licht kun je, in tegenstelling tot direct licht, wel goed als sfeerverlichting gebruiken. Je ziet het vaak terug in de woonkamer of in de slaapkamer. 

Diffuus licht

Daarnaast is er ook nog diffuus licht als het aankomt op verschillende soorten verlichting. Dit licht is niet zo fel, doordat de lamp niet al het licht doorlaat. Ook dit type licht kan goed dienen als sfeerverlichting, bijvoorbeeld voor bij een romantisch diner aan de keukentafel, of voor in de badkamer.
Ben je erover uit welk type verlichting je nodig hebt? Neem dan eens een kijkje op https://www.lampenshoponline.com. Je vindt hier veel goede merken, zoals ztahl. Welke lamp past het beste bij jou en bij je interieur? Er zijn ontzettend veel opties waar je uit zou kunnen kiezen!