Wat is een waterpomp nu precies?

waterpomp

Je kent ongetwijfeld de term waterpomptang wel, maar wat is nou eigenlijk een waterpomp? Dat lees je hier.

Wat een waterpomp is

Waterpomp is een verzamelnaam voor een brede groep producten.Het is dan ook een meer diverse term dan je zou denken. In alle gevallen wordt er onder opgewekte druk water verplaatst. Onder deze term hangen waterpompen voor verschillende doeleinden. 

waterpomp

Wat voor doeleinden?

Bijvoorbeeld voor het wegwerken van water. Met name in gebieden waar water blijft staan, worden deze waterpompen ingezet. Andere waterpompen zorgen juist voor het aanvoeren van water, voor onder andere beregening van tuinen of stukken land. Tevens zijn er waterpompen die de druk in uw waterleiding verhogen of zorgen voor watercirculatie voor uw CV. Kortom: elke waterpomp heeft een doel. Zo wordt in de herfst en winter de wateroverlast groter en zal er eerder water worden weggewerkt. In het voorjaar en zomer zal er meer droogte zijn en wordt er op verschillende manier water aangevoerd.

waterpomp

Een waterpomp gebruiken als particulier

Ook particulieren hebben wellicht ooit een waterpomp nodig, het is niet alleen voor grote stukken land bedoeld. De waterpomp gebruik je voor:

  • transporteren van water
  • uitpompen van water
  • leegpompen van iets
  • circuleren van schoon water

Dit kan dus ook in een mooie tuin absoluut een toegevoegde waarde hebben. Een waterpomp kun je gemakkelijk online kopen maar je kunt ze ook heel goed huren als het om een paar dagen werk gaat. Kopen is dan wellicht een beetje overbodig.