Wacker stamper kun je met deze tips veilig gebruiken

Wacker stamper komt bij verschillende werkzaamheden goed van pas. Het doel van een wacker stamper is om sleuven en ondergrond helemaal stevig te maken en te verdichten. Dit is dus een machine met heel erg veel kracht. Wanneer je gebruik wilt maken van een wacker stamper zul je dus zeker moeten weten hoe je deze veilig kunt gebruiken. Op deze manier kun je er namelijk zeker van zijn dat er zich geen onnodige gevaarlijke situaties voordoen. Het kan zo zijn dat je geen idee hebt hoe je op een veilige manier gebruik kunt maken van een wacker stamper. Dan is het een heel erg goed idee om hieronder verder te lezen. 

Wacker stamper tip 1: Draag kleding die strak zit

Wanneer je aan het werk gaat met een Wacker stamper, is het een heel erg goed idee om kleding te dragen die strak zit. Bij losse kleding kan het namelijk voorkomen dat deze kleding per ongeluk in het apparaat terecht komt. Dit zou voor heel erg gevaarlijk situaties kunnen zorgen. Het is daarom ook heel erg belangrijk om ten alle tijden strakke kleding te dragen tijdens het werken met een wacker stamper. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat jouw kleding niet zomaar in het apparaat komt. Hierdoor kun je allerlei verschillende gevaarlijke situaties voorkomen. Bovendien zul je jezelf geen pijn doen terwijl dit eigenlijk voorkomen had kunnen worden. 

Tip 2: Draag altijd gehoorbescherming

Een Wacker stamper maakt heel erg veel geluid. Wanneer je hiermee moet werken, zul je hier dus zeker erg veel mee in contact komen. Het is echter geen goed idee om zonder gehoorbescherming met een wacker stamper te werken. Dit is bovendien helemaal niet fijn. Het is namelijk zo dat het geluid van een wacker stamper zo hard is, dat dit pijn zou doen aan de oren. Gehoorbescherming dragen is dus het beste dat je kunt doen wanneer je aan het werk wilt gaan met een wacker stamper. Het is dus zeker een goed idee om op zoek te gaan naar goede gehoorbescherming wanneer je wilt werken met een wacker stamper.

Tip 3: Draag een goede veiligheidsbril

Het dragen van een goede veiligheidsbril is een erg goed idee wanneer je aan het werk bent met een wacker stamper. Door de trilling die gecreëerd wordt door de wacker stamper, komt er namelijk erg veel stof vrij. Het is niet goed wanneer deze stof in jouw ogen komt. Het is daarom dus een erg goed idee om te kiezen voor een goede veiligheidsbril. Deze veiligheidsbril kan het best helemaal afgesloten zijn. Op deze manier komen er helemaal geen stoffen in jouw ogen terecht.

Wacker stamper tip 4: Draag werkschoenen

Tot slot is het ook altijd een erg goed idee om stevige werkschoenen te dragen. Dit kunnen het best werkschoenen zijn met een veiligheidsneus. Door deze schoenen te dragen, kun je er zeker van zijn dat je jouw voeten niet zomaar pijn doet.