Waar kunt u alle details lezen over de courtage van een verkoopmakelaar?

Mijn man en ik hadden heel veel jaren met heel veel plezier in ons huis in het hoge noorden gewoond. Je krijgt er heel veel huis voor je geld, zeker in vergelijking met de randstad. We woonden dichter bij onze familie, maar helaas misten we al onze vrienden in de randstad heel erg. We besloten daarom dat het tijd was om weer terug te verhuizen. We hadden in de tussentijd heel wat kunnen sparen, dus hoopte dat we een kans maakte op de woningmarkt in het westen. We wisten dat het lastig was, maar waren bereid de gok te wagen. Stap één in het proces was het verkopen van ons eigen huis in het hoge noorden en hier hadden we uiteraard een verkoop makelaar voor nodig. We wilden niet zelf proberen ons huis te verkopen, want het is knap lastig om dit zelf te doen. Een makelaar inhuren was wat wij wilden doen, maar wij wilden uiteraard wel weten of we niet te veel courtage zouden betalen aan de makelaar. We wisten dat uiteraard alle makelaars courtage rekenden, maar wilden wel een eerlijk bedrag betalen. Wij wisten dat het anno 2021 niet meer vanzelfsprekend was dat het courtage van de verkoopmakelaar 1% van de verkoop prijs was. Wij hadden namelijk ook al verhalen gehoord waar de courtage van de verkoopmakelaar een vast bedrag was. Omdat de prijs dus niet meer zo helder was, vonden we het belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. Mijn man en ik vonden de website makelaarkosten.nl waar we direct zagen dat we het courtage van de verkoopmakelaar konden vergelijken. De website legde door middel van goede informatie nogmaals uit wat het courtage van een verkoopmakelaar was en gaf door middel van een simpele druk op de knop de mogelijkheid om deze verschillende courtages te vergelijken. De website claimde een onafhankelijk platform te zijn die ons informeerde over de veel voorkomende kosten in de makelaardij. Ik vond het fijn om te horen dat het platform onafhankelijk was, want hierdoor wisten we dat we een eerlijke vergelijking zouden krijgen. De website claimde een vergelijking te maken van de courtages, maar ook van de kwaliteit van de kantoren. We zouden als we besloten te gaan vergelijken een heel overzicht krijgen met professionele makelaars die we zouden kunnen vergelijken op tarief. Dit was uiteraard precies waar wij naar op zoek waren!

Voor het vergelijken van het courtage van de verkoopmakelaar bent u op deze website goed

Het vergelijken van de courtage van de verkoopmakelaar ging heel gemakkelijk en de website sprak voor zich. We kregen het overzicht heel snel te zien waardoor wij snel een keuze konden maken voor een goede verkoopmakelaar. Dit was prettig, want zo wisten we zeker dat we niet te veel voor onze makelaar betaalde.

Snelle service en veel goede informatie

Dankzij de vergelijking die snel kwam, kregen wij veel informatie over de makelaars. Wij vonden de volgende dingen dan ook erg goed aan dit bedrijf:

  • Het vergelijken van het courtage van de verkoopmakelaar ging heel snel
  • Het invullen van de gegevens was zeer makkelijk en sprak voor zich
  • De website gaf veel goede informatie over waar wij op moesten letten

Wilt u weten of het courtage van uw verkoopmakelaar niet te hoog is? Vul dan zeker de vergelijking op deze site in.