Waar gebruik je egalisatie primer voor?

Je hebt er vast wel eens van gehoord egalisatie primer, maar hoe en waar gebruik je het nu eigenlijk voor? Misschien wil je graag een mooie gladde vloer in je huis, aanbouw of zelfs in de schuur. Dan is het best wel belangrijk dat je een vlakke strakke vloer hebt, zodat je die vervolgens kan afwerken met een mooi vloer. Dan kan een egalisatie primer je hierbij helpen, want hier creëer je een strakke vloer mee, zonder rare hobbels en oneffenheden. Wij vertellen je er meer over in deze blog, zodat jij ook eenvoudig aan de slag kunt met een egalisatie primer.

Egalisatie primer kiezen

Het is niet per se gemakkelijk een goede egalisatie primer te kiezen, dat heeft te maken met de verschillende soorten die er zijn. Je kunt namelijk een egalisatie primer gebruiken als eind vloer, maar ook zijn er egalisatie primers die niet geschikt zijn voor een eind vloer. Als je deze laatste optie kiest, kun je naar het egaliseren een vloer naar keuze op de vloer leggen. Het grote voordeel van een egalisatie primer die niet als eind vloer dient is, dat je kunt kiezen voor de mooiste afwerking zonder hier last te krijgen van een niet vlakke ondergrond. Daarnaast kun je eigenlijk alle materialen gebruiken op een geëgaliseerde ondervloer.

Kun je gemakkelijk egalisatie maken?

Het aanmaken van egalisatie is vrij eenvoudig, maar je dient wel de verhoudingen op de verpakking aan te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je een brosse egalisatie krijgt, maar ook wil je niet dat deze te dun is bij het egaliseren. Het is wel belangrijk om te beginnen met egaliseren als je alle materialen en gereedschappen binnen handbereik hebt. Dit komt, doordat de egalisatie primer nogal snel kan uitharden. Het voordeel van het snelle uitharden is dat je niet dagen achter elkaar hoeft te wachten tot de vloer helemaal klaar is. Natuurlijk hangt de temperatuur en de hoeveelheid egalisatie hier wel van af.

Is egaliseren voor iedereen weggelegd?

Het is misschien niet de meest eenvoudige klus, omdat je geen luchtbellen in de egalisatie wilt. Maar het is niet onmogelijk een goed geëgaliseerde vloer te leggen. Er zijn in de tijd van tegenwoordig best wel hulpjes voor het egaliseren, hier kun je in de meeste gevallen het internet voor raadplegen of een handleiding. Je kunt natuurlijk ook aan een specialist vragen, want deze kunnen altijd handige tips meegeven.

Materialen aanschaffen

Voor velen onder ons is het echt niet zo leuk meer, om naar een winkel te gaan en inkopen te doen. We vinden het namelijk allemaal veel te druk, vanwege de lange rijen. Voortaan kun jij al jouw materialen vanuit huis bestellen bij bouwkampioen.be en om het nog een beetje interessanter te maken, komen ze alle bestelde artikelen gewoon bij je thuis bezorgen. Geen lange wachtrijen meer en zo snel mogelijk aan de slag met het egaliseren van jouw nieuwe vloer. Wist je dat je muren ook kunt egaliseren met een egalisatiemiddel?