Verschillende soorten knopcilinders

knopcilinders

Knopcilinders zijn er handig, je kan aan de binnenkant van de deur zonder sleutel de deur open draaien. Daarnaast is dit ook erg veilig, wanneer er bijvoorbeeld een brand uitbreekt bij u thuis kunnen die paar seconden die het u scheelt om de deur te openen erg bepalend zijn. Knopcilinders zijn er in verschillende soorten en maten, zo zijn er knopcilinders met een ronde knop, of met een ovalen knop. Maar het grootste verschil in knopcilinders zit hem in de kwaliteit. Er zit net als bij normale cilindersloten verschil in kwaliteit van de sloten.

knopcilinders

Binnendeur knopcilinders

Binnendeur knopcilinders zijn alleen geschikt voor binnendeuren omdat de kwaliteit van de sloten het slecht is. Deze sloten zijn niet beveiligd tegen inboren, met een accuboor schroef je de knopcilinder erg gemakkelijk kapot. Daarom zijn deze knopcilinders een prima optie voor binnendeuren aangezien die hier niet beveiligd hoeven te zijn.

Buitendeur knopcilinders

Buitendeur knopcilinders zijn beveiligd tegen inboren en sommige sloten zijn ook beveiligd tegen kerntrekken. Het gaat hier om knopcilinders met een SKG2 en SKG3 sterren keurmerk. Knopcilinders met een SKG2 sterren keurmerk zijn beveiligd tegen inboren en bieden een bescherming van ongeveer 3 minuten tegen zwaar gereedschap. De knopcilinder met een SKG3 keurmerk zijn naast de bescherming tegen het inboren ook beveiligd tegen kerntrekken en bieden om deze reden minimaal 5 minuten bescherming tegen inbrekers.

Hopelijk hebben we u met deze blog genoeg geïnformeerd over knopcilinders!