Veilig werken op iedere hoogte

XXL vd Steen

Denken we aan een steiger dan wordt er vaak gedacht aan een gevel waar een steiger voor staat en bouwvakkers aan het werk zijn. Echter zijn er veel meer mogelijkheden met steigers, je hoeft een steiger niet alleen buiten te gebruiken. Voor binnen heb je een kamersteiger die compact is en eenvoudig in je woning past. Ook een rolsteiger kun je binnen of buiten opbouwen om tot grote hoogte te kunnen werken. Maar een eenvoudige steiger om de boom in de tuin te kunnen snoeien hebben we bij vdsteenxxl ook in het assortiment.

Een steiger moet natuurlijk wel voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld met betrekking tot de veiligheid. Maar zelf heb je ook een verantwoording bij het opbouwen ervan, een steiger niet te hoog opbouwen zonder te verankeren. Let op de ondergrond, deze is vooral belangrijk als je geen verankering gebruikt. Maar ook het aanbrengen van schoren aan de buiten en binnenkant zorgt er voor dat de steiger veilig staat. Bij harde wind, boven windkracht 6 is het niet toegestaan om op een steiger te werken.

Steiger gebruiken

Schoon en veilig werken

Je kunt de steiger nog zo goed verankeren of vastzetten, of  zorgen dat deze perfect waterpas staat. Maar als je niet veilig werkt op een steiger kunnen er nog ongelukken gebeuren, probeer altijd op een plateau te werken wat netjes is. Geen bergen gereedschap of het hele platform vol met zakken cement of andere materialen. Veeg afval niet van het steiger af naar beneden, wil je toch materialen op het steiger hebben stap niet hoger dan 55 cm. Bevestig aan een steiger nooit een hijswerktuig als deze hiervoor niet geschikt is.