Staande lampen: Tussen esthetiek en functionaliteit

Een van de meest voorkomende fouten wanneer wij, gewone mensen, het huis versieren, is om het verlichtingsproject weg te laten. Het overkwam de meeste mensen toen ze aan het einde van de renovatie van het appartement realiseerde dat sommige belangrijke punten slecht verlicht waren. Om dit te verhelpen, vind je een geldige oplossing in de vloerlamp, de meest eclectische verlichting voor in huis, omdat hij overal ruimte vindt.

Het mooie is dat je met slechts één lamp aan meerdere behoeften kunt voldoen. Als een lamp met een naar beneden gericht licht, met een kleine diffusor, zijn positie naast een bank kan vinden voor een klassieke leeshoek, dan kan dezelfde plek goed zijn voor een licht met sterke omgevingsverlichting, misschien dimbaar en diffuus, of zelfs spits. Tegen de muur of het plafond om te profiteren van het doorgaans zachter gereflecteerde licht.

Het leent zich ook voor andere oplossingen, zoals het verlichten van de eettafel, wat een mooi esthetisch resultaat oplevert. Origineel, want de vloerlamp heeft een sterke decoratieve waarde.

Wat betreft de opstelling kun je naast de bank kun je voerlampen plaatsen bij de eettafel, of de slaapkamer: over het algemeen hebben de staande lampen een verstelbare arm en een lichtstraal die wordt geregeld door de diffuser, maar veel hangt af van het type lampenkap en het effect dat je wilt bereiken. Om te kunnen lezen heb je een plaatselijk licht nodig en het is essentieel dat de verlichting naar beneden is gericht. Wil je daarentegen de vloerlamp als sfeerlicht gebruiken, dan moet je de lampenkap naar boven richten om een ​​diffuus licht te krijgen.

Als je eenmaal hebt nagedacht over de functionaliteit van je vloerlamp, kun je verder gaan met het leuke gedeelte, de stijl. Woon je in een prachtig landhuis? Je kunt jouw hart ophalen met staande lampen in rustieke stijl. Woon in een appartement met een Parijse sfeer, kies een designlamp. De stijl hangt van jou af, maar ook van de kleur: de vloerlamp is in feite een meubelstuk dat karakter aan je meubel kan geven.