Schoorsteenveger Terneuzen, voorkom het ergste

Normaal laat ik elk jaar schoorsteenveger Terneuzen langs komen om mijn schoorsteen goed schoon te laten maken. Maar omdat ik onlangs ben verhuisd, ben ik helemaal vergeten om ook hier een schoorsteen veger langs te laten komen. Zo gebeurde het dat ik op een avond, na de hectische verhuizing, eens gezellig de open haard aan wilde steken. In de schuur lag nog wat haard hout, en ik had nog wat oude kranten om zo het hout aan te kunnen steken. Wat er toen gebeurde was een enorme schrik voor mij. Ik was druk bezig om het hout in de open haard te leggen en maakte propjes van de kranten. Toen ik de schuif van de open haard open maakte kwam er wel wat rommel naar beneden, maar dat had ik in mijn oude huis ook wel eens. Met een grote lucifer stak ik de kranten aan, binnen een mum van tijd stond het hele huis vol met rook, maar erger nog er kwam een vogel uit de schoorsteen en vloog zo mijn kamer in. Wat een paniek was er ineens, niet alleen de vogel, maar ook ik zelf schrokken enorm. Snel het vuur maar weer gedoofd en de ramen open gezet, zo konden de vogel en de rook weer naar buiten.  Schoorsteenveger-Terneuzen-300x199

De open haard kan weer aan

De volgende dag meteen schoorsteenveger Terneuzen gebeld voor een afspraak. Bleek dat er een vogelnest in de schoorsteen zat. Gelukkig is er geen brand uitgebroken. De haard is nu weer schoon gemaakt, en ik kan weer, zonder zorgen,  de open haard aan steken.  Schoorsteenveger-Axel-223x300