Ruime keuze in palletwagens

Ben je op zoek naar een palletwagen die je kan gebruiken in jouw magazijn, loods of fabriek? Dan is er een ruim assortiment online verkrijgbaar waar je uit kunt kiezen! Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen benodigdheden en er is niet één oplossing die voor iedereen werkt. Daarom zijn er verschillende soorten palletwagens in omloop. Denk bijvoorbeeld aan verschillende besturingssystemen, maximum belastbaar gewicht en volledig autonoom of handmatig bestuurbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos. Afhankelijk van wat voor producten je wilt gaan verplaatsen en hoe vaak dit op een dag moet gebeuren zijn er verschillende opties mogelijk. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten palletwagens die er zijn!

Handmatig of elektrisch?

De eerste keuze die je dient te maken is de keuze qua besturingssysteem. Kies je voor een palletwagen die je handmatig moet ‘oppompen’ en verplaatsen of wil je graag dat dit met behulp van een elektromotor gebeurt? Het hebben van een elektrische palletwagen heeft namelijk meerdere voordelen. Zo kost het allereerst de gebruiker geen enkele moeite om de pallet die op de grond staat de lucht in te tillen voor verplaatsing. Door simpelweg de knoppen te gebruiken wordt de pallet door middel van een elektromotor omhoog en omlaag getild. Daarnaast is het ook nog zo dat de gebruiker geen moeite hoeft te doen om de palletwagen te verplaatsen; ook dit gebeurt door middel van elektriciteit. Het grote voordeel hiervan is dat de gebruiker volledig ontlast wordt, wat op den duur tot minder ziekteverzuim zal leiden.

Maximaal belastbaar gewicht

Dan rest er nog de keuze wat betreft het maximaal belastbare gewicht. Ook hierin zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er palletwagens met een maximaal gewicht van 500kg, maar zijn ze ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld 1.500-2.000kg. Afhankelijk van wat voor producten je moet verplaatsen is er hier dus ook nog een ruime keuze in. Denk hier van tevoren dus goed over na!