Mooie Oud-Hollandse tegels als aankleding van je tuin

Kan jouw tuin wel een make-over gebruiken? Dan is het goed om hier eens goed over na te denken. De kosten voor het renoveren zijn immers niet nietes. Je kunt er dan maar beter direct iets moois van maken. Zorg er daarom ook voor dat je allereerst weet wat je precies wilt met je tuin. Het kan heel goed zijn dat je Mooie Oud-Hollandse tegels in de ene hoek wilt en een stukje gras aan de andere kant. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om van te voren eerst een schets te maken, zodat je exact weet welke mogelijkheden je allemaal hebt. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je in eerste instantie iets in je hoofd hebt, maar het uiteindelijk niet blijkt te passen. Door het op schaal te laten ontwerpen, weet je exact wat er wel of niet kan. Dus wil jij aan de slag met je tuin, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Bepaal wat je wilt met de grond van je tuin

Heb jij een grote tuin, dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je ook een mooi zitgedeelte kunt creëren. Dit kun je doen door het laten leggen van een aantal Mooie Oud-Hollandse tegels, maar ook kunstgras behoort tot de mogelijkheden. Wel is het verstandig om voldoende ruimte over te houden zodat je ook de mogelijkheid tot het plaatsen van borders of eventueel grote bloembakken.

De beplanting

Een tuin zonder planten, dat kan natuurlijk niet. Uiteraard hoef je niet je hele tuin vol te zetten met planten, maar een border en paar losse bakken zullen zeker niet misstaan. Houd er hier wel rekening mee dat je zorgt dat je weet hoeveel zonuren iedere plek heeft. Dit in verband met de keuze voor bepaalde bloemen en planten.

Loungeset

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder plek om heerlijk te kunnen zitten. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je kiezen voor een loungeset om heerlijk in te kunnen relaxen en eventueel een hogere tafel om aan te kunnen eten en borrelen. Op deze manier kun je afhankelijk van de situatie helemaal zelf bepalen waar je wilt gaan zitten.

Overkapping

Met de steeds warmer wordende zomers, is het niet verkeerd om ook na te denken over een stukje beschutting in je tuin. Niet alleen ontzettend prettig tijdens de warme dagen om even uit de zon te kunnen blijven, maar ook om ’s avonds nog lekker even een uurtje langer te kunnen blijven zitten. Vooral wanneer het ’s avonds wat begint af te koelen, kun je door middel van een overkapping die aan de achterkant dicht is net nog even wat langer buiten zitten, door dat je niet in de wind zit. Hoe fijn is dat? Zo kun je zowel overdag, als ´s avonds zelf bepalen of je wel of niet beschut wilt zitten.

Tijd voor een terras in je tuin, kies voor een Oud-Hollandse tuintegels