Last van je huid? Misschien ligt het aan je dekbedovertrekken

dekbedovertrekken

Hygiëne is belangrijk. Slechte hygiëne is niet alleen schadelijk voor je gezondheid maar ook niet prettig voor je omgeving. We douchen vrijwel allemaal dagelijks, maar verschonen we ook vaak genoeg ons bed? Dekbedovertrekken verzamelen gedurende de nacht een hoop vuil en zweet, en daar ga je vervolgens de opvolgende nacht gewoon weer in liggen. Gek, eigenlijk.

dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken hebben invloed op je:

  • huid
  • comfort tijdens de nacht
  • lighouding
  • gemoedsrust

Invloed op je humeur

Ja, het is echt zo: een dekbedovertrek heeft invloed op je gemoedstoestand. In de slaapkamer kun je beter kiezen voor rustige kleuren en als jouw overtrek allerlei grote patronen en felle kleuren bevat, kan dit invloed hebben op je slaap. 

dekbedovertrekken

Daarnaast moet je dekbedovertrekken verschonen om je huid te beschermen. Als je telkens weer in je eigen vuil ligt, kun je dit uiteindelijk gaan merken aan overtollig talg in je huid en bijvoorbeeld overmatig veel puistjes. Ook de hoezen van je kussens moet je om die reden vaak verschonen: deze zijn in direct contact met je gezicht. 

Comfort en lighouding

Lig jij eigenlijk wel goed tijdens je slaap? Draaien in je slaap is goed voor je, maar teveel draaien kan ook betekenen dat je niet goed in een prettige positie kunt komen. Je dekbedovertrek moet niet te groot zijn, want het overtollige stof kan ervoor zorgen dat je niet goed ligt. Ook een te kleine hoes is niet handig: de deken wordt dan opgepropt en je krijgt het wellicht te warm.