Hoe is Amsterdam onze hoofdstad geworden?

Amsterdam onze hoofdstad van Nederland je kent hem wel. Het is de grootste stad in Nederland met een totaalaantal van 862.987 inwoners. Dit aantal inwoners werd op 1 januari 2019 gemeten in Amsterdam. Het is natuurlijk de perfecte stad om uit te gaan in clubs en gezellige cafés. Hier zijn altijd veel mensen te bekennen en zijn altijd wel in voor de gezelligheid die de stad te bieden heeft. Vooral in de vakanties en weekenden is de sfeer gezellig door de drukte in de stad. Veel mensen gaan dan een dagje shoppen, musea bezoeken of ze gaan in de avond met hun vrienden en vriendinnen op pad. 

Amsterdam als handelsstad

Amsterdam is en was een handelsstad. In de Gouden Eeuw werd deze stad zelfs gezien als de handelshoofdstad van de eeuw. Dit kwam doordat de VOC werd opgericht en hierna de WOC. Deze organisaties met hun handelsschepen brachten veel rijkdom naar onze hoofdstad toe. Amsterdam kon zich blijven ontwikkelen in de kunst en wetenschap door deze rijkdom. Deze stad had het grootste handelscentra van de wereld. In de Gouden Eeuw verdubbelde zich het aantal inwoners tot 220.000 inwoners.  Doordat de mensen in stad in deze eeuw zo veel groeide in wetenschap en ervaringen is Amsterdam groot geworden zoals het nu is.

Amsterdam in het heden

Nog steeds is Amsterdam een van de meest invloedrijke steden op de wereld. Op de Global Cities index lijst staat deze stad als 20e op de lijst en bij de Global Cities Outlook staat onze hoofdstad als 4e. Op deze twee lijsten blijft onze stad elk jaar steeds een of twee plaatsen stijgen. Op dit moment is Amsterdam een stad waar veel internationale bedrijven gevestigd zijn en er wordt veel aan handel gedaan. Er wonen ook aardig wat mensen en er verhuizen zo nu en dan wat mensen met behulp van verhuizers Amsterdam deze verhuisbedrijven Amsterdam helpen je graag met verhuizen van jouw meubels en spullen. Een verhuisservice Amsterdam is ervaren in deze regio en kan efficiënt werken en dus geld besparen.

Waarom verhuizen mensen naar Amsterdam?

De stad heeft voor iedereen een aanbod, het is daarom ook een multiculturele stad. Een stad met vele bevolkingsgroepen uit verschillende landen. Er komen mensen wonen voor de activiteiten rond de effectenbeurs, Schiphol en de Zuidas. Door de creatieve industrie en de goede universiteiten is de stad zeker gewaardeerd voor hoogopgeleiden.  Veel hooggeleerde starters komen op de woningmarkt af, ze bieden zelf soms te hoog op een pand. Er zijn ook oudere mensen die in de stad komen wonen voor de rust. Nu denk je vast dat er geen rust in de stad is, dan heb je het goed mis! Ja er is veel drukte, maar niet overal. Er zijn ongeveer 40 stadsparken en er is een Amsterdams bos. Mensen komen graag in dit soort parken om de drukte even te ontlopen en tot rust te komen. 

Hieronder een aantal argumenten waarom mensen naar Amsterdam verhuizen.

  • Economische activiteiten
  • Creatieve industrie 
  • Universiteiten
  • Rustgevende parken

Amsterdam is onze hoofdstad geworden vanwege zijn constante groei aan ontwikkelingen, immigranten en cultuur die al aan het groeien zijn vanaf de Gouden Eeuw.