Heb je een PVC ondervloer nodig

PVC ondervloer

Wanneer je een nieuwe vloer laat plaatsen in jouw woning, kan het soms de vraag zijn of je daarvoor een ondervloer neer moet leggen of niet. Is dit verplicht? En welke ondervloer moet je dan hebben? In Nederland is het vooral belangrijk dat een vloer geluiddempend is. Hiervoor moet je vaak een ondervloer plaatsen die het geluid tegenhoudt. Bij het kijken naar een PVC ondervloer zit je in Nederland altijd goed wanneer je een ondervloer met een NSG (Nederlandse Stichting Geluidshinder) keurmerk koopt. 

PVC ondervloer

Welke ondervloer voor mijn vloer?

Naast dat het NSG aangeeft wat de reductiewaarde van de ondervloer is, geeft het ook aan op welke basisvloer je het beste kunt gebruiken. Zo weet je dus altijd dat je de juiste ondervloer gebruikt voor jouw vloer. Welke ondervloer het beste werkt, is ook afhankelijk van waar je de vloer op plaatst. Als je de vloer bovenop een betonvloer plaatst, heb je een andere ondervloer nodig dan op een houten vloer. 

Sommige bedrijven verkopen hun vloeren met een ondervloer eraan bevestigd. Zo weet je honderd procent zeker dat je de juiste ondervloer hebt voor jouw vloer. Dit scheelt natuurlijk ook installeren en vaak scheelt het ook nog in de kosten. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden of eisen voor jouw nieuwe vloer, schroom dan niet om contact op te nemen!