Gehard glas op maat laten maken

Gehard glas op maat

Veiligheidsglas kan heel gemakkelijk zijn om mee te werken. Het wordt ook wel gehard glas op maat genoemd. Dit type glas is tot vijf keer sterker dan normale soorten glas. Dat komt omdat het op speciale wijze behandeld is. Dit maakt het bijvoorbeeld heel goed geschikt bij grotere temperatuurverschillen. De kans dat het breekt door het werken is daardoor veel kleiner. Mocht het toch breken, dan breekt het uiteen in hele kleine deeltjes. Je kunt je er dus niet aan snijden bij het opruimen. Al zal dat breken dus ook niet snel gebeuren omdat het hard is.

Gehard glas op maat

Wanneer gebruik je gehard glas?

Er zijn veel manieren waarop je gehard glas kunt inzetten. Zo kan je het bijvoorbeeld goed gebruiken voor glazen deuren. Ook voor een douchewand of een glazen achterwand gebruiken. Daarnaast is het een goede optie voor glazen planken. Dat komt ook omdat gehard glas op maat te krijgen is. Er zijn veel verschillende soorten waar je dan uit kunt kiezen. Zo kan je het er dus ook direct heel goed uit laten zien. Doordat het geen scherven kan achterlaten, is het ook nog eens heel veilig in gebruik. Dat is natuurlijk ook een groot voordeel.

De sterke kanten van gehard glas

Het gehard glas op maat is heel erg veilig. Dat betekent ook dat je niet snel jezelf kunt snijden. Ook kan het wel tegen een stootje. Het is daarnaast zo dat het goed tegen buigen kan. Het kan ook tegen temperaturen tot 200 graden Celsius. Het is daarnaast ook bestand tegen hele lage temperaturen. Ook grote druk is geen probleem. Daardoor kan je het glas dus ook op allerlei manieren goed inzetten in huis. Alleen al om al deze pluspunten is het dus ook zo dat er vaak voor dit glas gekozen wordt door vele huiseigenaren.