Een TV wand van TVwand.nl laten maken: 4 tips!

Een TV wand op maat zoals die van TVwand.nl is een van de meest opwindende dingen die je toe kunt voegen aan je huis. Het is een geweldige manier om te pronken met je favoriete stukken en een blikvanger te creëren in je woonkamer. Het bouwen van een televisiewand op maat vereist echter wel wat werk en overwegingen. Een TV wand op maat laten maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Je hoeft alleen maar een beetje te plannen en het proces met een professional te doorlopen. Zo weet je zeker dat alles goed zit en er mooi uitziet in je huis. Door een professional te raadplegen, begeleiden zij je tijdens het hele proces bij het ontwerpen van je TV wand op maat. Zij zorgen ervoor dat alles wat je van je TV wand wilt hebben, perfect wordt gerealiseerd.

Bereken het formaat van je tv voor een tv wand op maat van TVwand.nl

Het is belangrijk om de grootte van je TV te bepalen voordat je begint met het plannen van je TV wand. Waarom? Het kan namelijk een grote impact hebben op hoe je de op maat gemaakte TV wand ontwerpt. Als je voor een heel kleine televisie gaat en deze staat in een grote kamer, dan zou je kunnen wegkomen met een lang stuk muur kunst erachter. Als je echter een groter scherm krijgt en/of het in een kleinere ruimte past, zijn er andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Overweeg de juiste plaatsing

Bepaal de grootte van je kamer. De schaal van een op maat gemaakte TV wand wordt bepaald door de grootte van je kijkruimte en wat je daarin wilt opnemen. Als je bijvoorbeeld een grote ruimte hebt maar slechts een kleine tv, dan is het misschien beter om minder kasten te hebben en meer zitruimte te creëren rond je televisie. Denk aan plaatsing van andere meubels/accessoires. Als je overweegt om een boekenplank toe te voegen aan je nieuwe op maat gemaakte TV wand, zorg er dan voor dat ze geen enkele lichtbron blokkeren.

Kies het juiste materiaal

Houd er bij het kiezen van het materiaal voor je TV wand rekening mee dat het duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, schoon en eenvoudig te installeren moet zijn. Moderne tv’s worden elk jaar dunner en dunner, dus kies geen zware of moeilijk te installeren materialen zoals marmer of steen. Vermijd ook delicate dingen zoals glas of spiegels, deze kunnen gemakkelijk breken als je niet voorzichtig bent bij het installeren ervan. Als je geen zin hebt om je TV wand af en toe schoon te maken, probeer dan een afwerking van imitatiehout in plaats van echt hout, dat meer onderhoud vereist.

Kies de juiste kleurstelling

Een kleurenschema is een belangrijk onderdeel van elk interieurontwerp. Het is belangrijk om een ​​kleurenschema te kiezen dat goed past bij de rest van je interieur en bij de kleuren die je het mooist vindt. Je wilt de verschillende tinten van elke kleur bekijken en zien welke het beste bij elkaar passen voordat je definitieve beslissingen neemt over je TV wand. Je zou ook kunnen overwegen om de verlichting in bepaalde kamers te veranderen als je door meer licht toe te voegen je gepersonaliseerde TV wand eruit laat springen.