Een lichtstraat op maat voor natuurlijk licht in huis

Met de talloze mogelijkheden in ruitafmetingen, heb je bij dit bedrijf altijd een lichtstraat op maat voor jouw woning. Een lichtstraat is een reeks ruiten in je plafond, waardoor natuurlijk daglicht naar binnen kan komen. De lichtstraat op maat is goed geïsoleerd, zodat zowel het weer van buiten als het geluid van buiten niet naar binnen kunnen komen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor zonwering bij je lichtstraat op maat, zodat je geen kaseffect krijgt als de zon goed op het dak schijnt. Hoewel het niet helemaal een lichtstraat op maat is, zijn de mogelijkheden ruim genoeg om bij jouw situatie te laten passen.

Een kleine lichtstraat

Zowel een kleine als een grote lichtstraat op maat is hier mogelijk. Je bent alleen beperkt tot de afmetingen die geboden worden in de ruiten. Als je voor een echt kleine lichtstraat gaat, kies je voor de kleinste ruiten. De kleinste diepte die je kunt krijgen is 50 centimeter, dus een halve meter. De breedte hierbij is dan wel 390 centimeter, dus bijna vier meter. Wil je een minder brede ruit, dan zit je aan een minimale diepte van 80 centimeter. De ruit is dan in de kleinst mogelijke uitvoering nog steeds ruim drie meter: 330 centimeter. Als je iets nodig hebt dat toch kleiner is, kun je beter kijken naar een daklicht dan een lichtstraat op maat.

Een grote lichtstraat

De afmetingen van de ruiten zijn afhankelijk van welke variant lichtstraat je kiest. Er zijn namelijk twee opties: de XL en de twee delen. Bij twee delen zit je vast aan een minimale breedte van 390 centimeter, maar kun je dus kiezen voor een halve meter diepte. De XL begint vanaf 80 centimeter diepte, maar heeft ook een maximum van 200 centimeter breedte. Ga je juist voor groot? Dan kun je voor is 150 bij 330 centimeter kiezen bij de XL en voor 760 bij 390 centimeter bij de twee delen – dit zijn de maximale groottes van de ruiten.