Een laadpaal thuis laten plaatsen, wat moet je weten?

Heel wat mensen willen graag een laadpaal thuis laten plaatsen. Door het voorzien van eigen laadoplossingen wordt er in de praktijk voor gezorgd dat men niet langer richting een publiekelijk oplaadpunt moet rijden en dat maakt toch een wereld van verschil. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk vaak niet zo eenvoudig om een geschikte laadpaal te kunnen vinden. Dat is het gevolg van het feit dat de ene oplaadoplossing de andere niet is. Wil jij ook graag jouw elektrisch voertuig op een interessante manier gewoon bij je thuis kunnen opladen en ben je daarvoor van plan om gebruik te gaan maken van een laadpaal? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.

Aan welke eisen moet jouw laadpaal thuis zien te voldoen?

Voordat je overgaat tot de plaatsing van een laadpaal thuis zal je tot de vaststelling komen dat het altijd interessant kan zijn om even de eisen waarover je beschikt op een rijtje te zetten. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die graag gebruik willen kunnen maken van speciale programma’s die zijn afgestemd op de eigen productie van energie. Menig aantal personen die ervoor hebben gekozen om te investeren in een elektrische auto beschikken bijvoorbeeld ook over zonnepanelen. Deze laatste kunnen er uiteraard voor zorgen dat de eigen energiekost aanzienlijk kan worden ingeperkt. 

Naast bovenstaande is het zo dat veel mensen ook graag willen dat hun laadpaal thuis gebruik maakt van de zogenaamde load balancing technologie. Het gaat hierbij om een technologie waarbij er op toe wordt gezien dat het laden van je elektrisch voertuig geen al te groot vermogen in beslag neemt. Gebeurt dat wel? Dan zou dat er in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat de andere toestellen in je woning de nodige problemen gaan ondervinden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wat met de uiterlijke kenmerken van je laadoplossing?

Bij het kopen van een laadpaal thuis spreekt het voor zich dat je in eerste instantie stil zal willen blijven staan bij de praktische eigenschappen waarover ze beschikt. Dit gezegd hebbende vinden heel wat mensen het ook belangrijk dat hun oplaadmogelijkheid er visueel een beetje aantrekkelijk uitziet. Verschillende merken hebben ook daar wat op gevonden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het merk Easee welke het mogelijk maakt voor haar klanten om een keuze te maken uit vijf verschillende covers. Zo kan de uitstraling min of meer naar wens worden aangepast.

Een laadpaal thuis hebben staan is geen overbodige luxe!

We kunnen vaststellen dat het aantal aanwezige, publieke laadpunten tegenwoordig in snel tempo toeneemt. Dit zorgt er in de praktijk voor dat heel wat mensen zich de vraag stellen of een laadpaal thuis hebben staan eigenlijk wel echt noodzakelijk is. Het spreekt voor zich dat dit het gebruiksgemak van je voertuig wel altijd zeker ten goede zal komen. Bovendien is het natuurlijk ook zeer voor de hand liggend dat kunnen opladen met een eigen oplaad faciliteit heel wat gunstiger is voor het comfort dat wordt ervaren. In ieder geval, wil jij graag overgaan tot het kopen van een elektrische auto? Dan is ook het aanschaffen van een eigen laadpaal zeker het overwegen waard.