Een keer niet het standaard bed

Ben jij toe aan een nieuw bed? Dan heb je veel mogelijkheden en grote kans dat als je naar de meubelboulevard je tegen de standaard boxsprings aanloopt. Deze bedden zijn ontzettend hip en worden aanbevolen door velen. Inmiddels is dit bed ook eigenlijk wel het standaard in vele slaapkamers. Toch is de kans aanwezig dat je deze bedden misschien niet zo mooi vindt. Dan is het goed om te weten dat er andere opties zijn voor bedden. 

Steigerhouten bedden, anders dan anders 

Wacht dacht je van een steigerhouten bed. Deze bedden worden veelal op maat gemaakt van steigerplanken. De steigerplanken zijn eerder gebruikt in de bouw. Hierdoor heeft het bed al een verhaal op zichzelf. Elke plank heeft een verleden en wordt machinaal geschuurd om zo weer te hergebruiken. Niet alleen goed voor het milieu, maar geeft ook nog eens extra karakter. 

Van landelijk tot aan modern 

Een bedombouw van steigerhout geeft veel mogelijkheden als het gaat om stijl. Het hout leent zich voor vrijwel elke woontrend. Zo is een landelijk bed makkelijk gemaakt met steigerhout en een white washing, maar een modern industrieel bed is ook zeker mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van hout en staal. Dit geeft de mogelijkheid om elk bed helemaal in eigen stijl te bestellen en te maken. 

Meer karakter 

Het grootste voordeel van een steigerhouten bed is karakter. Dankzij het hout blaas je juist leven en warmte in je slaapkamer. Het heeft namelijk van nature al veel karakter en je kunt er ook alle kanten mee op als het gaat om kleuren. Juist met de natuurlijke kleur van hout is al toepasbaar in verschillende woonstijlen. Maar door bijvoorbeeld een kleur met een washing kun je het juist helemaal in de moderne stijl of de landelijke stijl trekken. 

Maatwerk met steigerhout is mogelijk 

Waar je bij alle bedden vaak kiest uit standaard mogelijkheden, kun je juist bij een steigerhouten bed kiezen voor echt maatwerk. Denk aan een compleet ander hoofdbord, een bijpassend bankje of de juiste bescherming. 

Dit maatwerk betekent ook dat je zeker aanpassingen kunt maken, als het gaat om matras en dergelijke. Wil je graag het boxspring gevoel wel, maar niet een standaard boxspring ombouw? Dan kun je dit juist doen met een steigerhouten bed op maat

Andere houtsoorten 

We hebben het nu gehad over steigerhouten bedden, maar dit is ook zeker mogelijk met andere houtsoorten. Denk aan eikenhout. Ook met eiken is een prachtig bed te maken. Een houten bedombouw is bewerkbaar en veel houtsoorten lenen zich wel voor een bed. Mocht je dus op zoek zijn naar een ander bed? Dan hoef je zeker niet te kiezen voor de standaard, maar overweeg een houten bed.