Dit zijn de schakelmateriaal trends van 2022

Een nieuwe jaar betekent ook nieuwe interieur trends. Zo waren in 2021 organische vormen, thuiskantoor en retro helemaal hot. Dit jaar is het interieur modern, duurzaam en tijdloos. Dit zie je ook terug in schakelmateriaal. Ben jij benieuwd naar de trends van dit jaar? Wij hebben de vier tofste trends voor jou op een rijtje gezet.

Trend 1: jaren ‘90 urban

Je jaren ‘90 urban stijl ga je dit jaar veel terug zien komen. Je krijgt bijna een nostalgisch gevoel bij deze stijl. In deze stijl ga je veel felle kleuren zien. De meubels worden asymmetrisch. Dit is een karakteristiek kenmerk van de jaren ‘90 urban stijl. In het interieur gaat veel grafische prints, neon en hoogglanzende muren terugkomen. Dit ga je ook terug kunnen zien in het schakelmateriaal. In het interieur van deze stijl ga je schakelmateriaal vinden met een afgerond ontwerp. De afwerking ziet er asymmetrisch uit en de hoogglans kun je ook terugvinden in de schakelmateriaal. Zo wordt er een jaren ‘90 effect gecreëerd. Perfect als je gaat voor de jaren ‘90 urban inrichting.

Trend 2: duurzame details

Wist je dat er 11 miljard kilo aan meubels per jaar wordt weggegooid?! Dit is erg veel. Daarom is er een tegenhanger ontstaan. Steeds meer mensen stappen naar duurzame meubels. Zo kopen ze de meubels lokaal of tweedehands. Slow fashion, slow living en nu slow furniture is aan het groeien in populariteit. Deze trend kan je nu ook terug zien in schakelmateriaal van bijvoorbeeld Schneider Electric. Bij Schneider Electric zijn alle producten voorzien van een duurzaamheidslabel. De materialen die zij gebruiken zijn volledig gerecycled.

Trend 3:  Organische vormen

In 2022 ga je ook veel ronde vormen zien. Vooral als je voor een Scandinavisch ontwerp gaat. Deze stijl is gebaseerd op de natuur. In deze stijl ga je een sterk contrast zien, rechte lijnen en scherpe hoeken. Niks is te gek voor deze stijl. Deze harde lijnen worden weer gecompenseerd met zachte kleuren. Wat een speels en natuurlijk effect geeft. Dit ga je ook terugzien in de schakelmateriaal.

Trend 4: Thuiskantoor 

In 2022 gaan we hybride werken. Dit betekent dat je nog steeds thuis mag/kan werken. Het is daarom ook dit jaar belangrijk dat jouw interieur comfortabel is. In 2021 heb je al een goede en prettige werk tafel en stoel aangeschaft. Nu, in 2022, is het tijd dat je jouw thuiskantoor nog fijner maakt. Zo kan je bijvoorbeeld een noodstroomvoorziening aan je thuiskantoor toevoegen. Ook kan je alle draden van jouw apparatuur wegwerken via een bureau stopcontact.