De voordelen van infrarood verwarming

infrarood wandpaneel

Je huis verwarmen

Iedereen zit er graag comfortabel bij in zijn eigen huis. Dat betekent met name dat de temperatuur goed moet zijn. Gelukkig zijn er veel methoden om je huis te verwarmen.

Hieronder lichten we er een aantal uit.

Centrale verwarming

De centrale verwarming kent eigenlijk iedereen wel. Bij deze methode wordt er gewerkt met radiatoren die verspreid door het huis geplaatst worden. Bij voorkeur in elke ruimte minstens 1. In grotere ruimtes zoals de woonkamer zullen er meer geplaatst worden. Via een CV ketel wordt water verwarmd en dit water wordt door leidingen verplaatst naar alle radiatoren. De radiatoren geven de warmte dan weer af aan de ruimtes.

Houtkachel

Een houtkachel werkt zoals verwacht op hout. Door dit hout te verbranden geeft de kachel warmte af. Vaak zit de houtkachel centraal in de woonkamer waardoor deze ruimte verwarmd wordt. De rest van het huis profiteert hier dus niet echt van mee.

infrarood wandpaneel

Infrarood verwarming

De eerste optie die we hierboven hebben genoemd, de centrale verwarming, vraagt veel gas. En veel gas verbruiken betekent hoge stookkosten. Wil je deze stookkosten terug dringen dan is het verstandig eens te kijken naar infrarood verwarmen. Infrarood verwarmen werkt op elektrisch en is daarmee goedkoper dan het stoken op gas. Infrarood verwarmen gaat middels panelen. Je kunt een dergelijk infrarood wandpaneel aan de muur plaatsen, maar er zijn ook panelen die je aan het plafond kunt bevestigen.

Een ander voordeel van deze methode zijn de lage aanschafkosten. De panelen zijn relatief goedkoop. Je verdiend dit eigenlijk vrij snel weer terug door de lagere stookkosten.

Bovendien voelt de warmte van deze wijze van verwarmen comfortabeler aan dan bijvoorbeeld de warmte van centrale verwarming. Dit komt doordat met infrarood verwarming de massa verwarmt wordt en niet alleen de lucht. Dit zorgt ervoor dat je een fijne gelijke temperatuur door je hele ruimte krijgt. Door het verwarmen van lucht krijg je temperatuurverschillen.

De infrarood panelen hebben bovendien een lange levensduur. Je kunt lang genieten van een installatie op infrarood.

Een infrarood wandpaneel ophangen is niet moeilijk. De installatie is relatief makkelijk. Een radiator ophangen bijvoorbeeld kost veel meer moeite.