De opkomst van de airco zonder buitenunit

Airco zonder buitenunit

Het is voor zowel particulieren als bedrijven steeds populairder om een airco zonder buitenunit aan te schaffen. Wanneer mensen aan Nederland denken is warm weer misschien niet het eerste wat naar boven komt. Het word daarentegen steeds warmer in nederland en periodes van extreme hitte komen ook steeds vaker voor. Dat kan aan de ene kant erg leuk zijn voor bijvoorbeeld een zomervakantie in eigen land, maar aan de andere kant is 35 graden niet ideaal voor de concentratie op werk. Voorheen was air conditioning vooral een luxe in autos of in de supermarkt maar door de opkomende hitte wordt een airco dus steeds gebruikelijker. 

Airco zonder buitenunit

Waarom zonder of met buitenunit

Je kunt je afvragen waarom het een populaire keuze is om een airco zonder buitenunit te nemen. Om in het patroon van de typische nederlander te blijven, is een airco zonder buitenunit vaak een stuk voordeliger. Op die manier is klimaatbeheersing voor vele een stuk toegankelijker. Daarbij kun je het apparaat gemakkelijker te installeren en maakt het minder uit waar je het apparaat wilt plaatsen. Verder is het niet in ieder pand toegestaan om een buitenunit te plaatsen. Het kost daarbovenop veel meer tijd om een airco met buitenunit aan te schaffen. Dit komt door de ingewikkelde installatie en de grote vraag maar weinig monteurs in zomermaanden.

De noodzaak van klimaatbeheersing

Een aangename en niet te warme temperatuur is essentieel om goed te kunnen functioneren tijdens werk. Buiten dat zorgt het natuurlijk ook voor extra comfort en dus een beter humeur. Zoals eerder genoemd krijgen we in nederland dus steeds vaker te maken met extreme hitte en word het over het algemeen sowiezo steeds warmer. Sterker nog, in Nederland gaat de temperatuurstijging dubbel zo snel als het wereldgemiddelde. De temperatuurstijging is wereldwijd in een stuk hoger op land als op zee, daardoor lijkt het gemiddeld soms best mee te vallen. De noodzaak voor een airco zonder buitenunit wordt kortom dus steeds groter. Kijk op itecluchreiniger.nl voor het koelen van jouw ruimte.