De hulp inschakelen van een rietdekkersbedrijf doe je zo!

Stel je voor je hebt eindelijk het geld bij elkaar gespaard om je droomhuis te laten bouwen. Enthousiast ga je naar de tekentafel en je komt tot een mooi ontwerpen. Je wilt de rust opzoeken en net buiten de stad een huis laten bouwen met oude accenten. Je komt uit op een rieten dak. Om een rieten dak aan te kunnen leggen heb je de expertise van een rietdekkersbedrijf nodig. Ze kunnen je niet alleen voorzien van advies, maar ook het dak van je dromen voor je maken.

Twee verschillende soorten

Rieten daken heb je in twee verschillende soorten, het traditionele rieten dak en een voorgefabriceerd rieten dak. Een traditioneel rieten dak wordt aangelegd op de klassieke manier. Bundel voor bundel. In dat geval is het belangrijk dat je een rietdekkersbedrijf kiest die ervaring heeft met deze manier van daken leggen. Het voordeel van de traditionele manier is dat je ook van binnen het prachtige rieten dak kan bewonderen. Als je in je droomhuis dus zulke natuurlijke elementen terug wil laten komen is de traditionele manier het beste. Bij de voorgefabriceerde daken is het riet al op dakplaten geschroefd. Je zult het riet dus aan de binnenkant niet meer kunnen zien. Doordat het riet al op de dakplaten bevestigd zit is het dak sneller klaar. Vanaf de buitenkant zul je uiteindelijk geen verschil zien ten opzichte van het klassieke dak.

Rietdekkersbedrijf kiezen

Als je weet wat je wensen zijn kun je over naar de volgende stap: het uitkiezen van een bedrijf. Je kunt het beste meerdere bedrijven benaderen. Je vertelt ze je wensen en behoeftes en vraagt om een vrijblijvende offerte. Vervolgens kun je je keuze maken. Je kunt meerdere factoren laten meewegen in je beslissing. Zo is bijvoorbeeld de eerste indruk van een rietdekkersbedrijf erg belangrijk. Voel je je gehoord? Hebben ze een nette website? Reageren ze snel op telefoontjes, mails etc. Allemaal dingen waar je rekening mee kunt houden. Als je een goede indruk hebt van het bedrijf is daarna de prijs het belangrijkst. Een factor die ook zwaar meeweegt is of ze beschikbaar zijn in de periode dat jouw dak gelegd moet worden.

Ambacht

Al eeuwenlang wordt riet gebruikt als dakbedekking. De klassieke manier van rieten daken leggen is een ambacht dat tot de dag van vandaag nog niet verloren is gegaan. Al wordt een rietdekkersbedrijf wel steeds schaarser. Door de komst van kunstriet en de mogelijkheid om kunst rieten daken te maken die brandveiliger zijn, wordt de klassiek manier van rieten daken maken steeds zeldzamer. Een dak van kunstriet is in tegenstelling tot een klassiek rieten dak ook veel sneller klaar, omdat de bundels riet niet stuk voor stuk gelegd hoeven worden. Als je toch een klassiek rieten dak wil laten leggen moet je dus op zoek gaan naar een rietdekkersbedrijf die deze vorm van daken leggen nog uitvoert. Ook als er onderhoud gepleegd moet worden aan een klassiek rieten dak kun je het beste een bedrijf uitzoeken die gespecialiseerd is in de klassieke rieten daken.