Bij welke maat moet je denken aan een hoge barkruk?

hoge barstoelen

Als je denkt aan hoge barstoelen weet je vast niet aan welke lengte je moet denken. Maar bij hoge barstoelen wordt er een zithoogte van tussen de 75 centimeter en de 82 centimeter geschat. Alles binnen deze zithoogte valt onder de term hoge barkruk. Dit komt omdat er niet een vaste maat bestaat voor barkrukken. Dit komt omdat barkrukken over de gehele wereld door allerlei leveranciers verspreid worden. 

Zo worden barkrukken verspreid van de Scandinavische landen tot aan het verre oosten in China. En daar heb je het al, want de gemiddelde Chinees en eigenlijk ook Aziaat is kleiner dan een gemiddelde Europeaan. En dat is de reden waarom hoge barstoelen niet vastzitten aan een vaste maat.

hoge barstoelen

Hoogte van de tafel

Het is ook belangrijk om te weten hoe hoog je bartafel is als je begint met het kopen van een hoge barkruk. Er zit wel een vaste regel in wat het verschil moet zijn tussen een barkruk en een bartafel. Er moet namelijk minimaal een verschil van 28 centimeter zitten tussen de bovenkant van jouw zitting en de bovenkant van je tafelblad. 

Maar let daarbij ook op de dikte van je tafelblad, want als je een tafelblad hebt van 10 centimeter, moet je daar wel rekening mee houden in de berekening, want anders heb je wellicht nog te weinig beenruimte en dat is iets wat je wilt voorkomen en daarom deze vaste regel in het verschil ervan.