Bezwaar maken WOZ waarde? Dat kan zo! 

Woonwinkel Rijssen 2

Bezwaar maken WOZ waarde is iets waar veel mensen over nadenken. Het moet dan ook gezegd dat de WOZ waarde kan worden bestempeld als een uitermate belangrijke maatstaf voor niet alleen de belastingen, maar ook voor de heffingen waar je mee te maken kan krijgen als eigenaar van een woning. Simpelweg akkoord gaan met de berekende waarde zonder te overwegen om bezwaar aan te tekenen, zou je dus zomaar op een behoorlijke financiële kater kunnen komen te staan. Heb jij ook jouw nieuwe WOZ waarde ontvangen, maar ben je daar niet helemaal blij mee? In dat geval is het dus wellicht de moeite waard om bezwaar aantekenen te overwegen. Benieuwd hoe je dat nu precies moet doen? We laten het je graag ontdekken door middel van onderstaande informatie. 

Wat maakt de WOZ waarde zo belangrijk?

Als je eigenaar wordt van een woning spreekt het voor zich dat je voor het aankopen van dat huis een bepaalde kostprijs zal moeten betalen. Voor heel wat mensen geldt dat ze het vermoeden hebben dat die kostprijs eigenlijk de enige kost is waar ze rekening mee dienen te houden. Dat is uiteraard niet zo. Elk jaar opnieuw wordt er voor de huizen waar iemand eigenaar van is een zogenaamde WOZ waarde bepaald. Deze waarde zelf brengt op zich geen kosten met zich mee, maar ze is wel bepalend voor de hoogte van de heffingen evenals de belastingen die je krijgt aangerekend. Als de waarde te hoog wordt ingeschat, kun je bezwaar maken WOZ waarde.

Waarom bezwaar maken WOZ waarde?

Bij het ontvangen van de zogenaamde WOZ beschikking is het altijd van cruciaal belang om jezelf de vraag te stellen of je gaat bezwaar maken WOZ waarde of niet. Je moet jezelf deze vraag stellen omdat een te hoog berekende WOZ waarde op verschillende manieren kan zorgen voor kosten die veel hoger zijn gelegen dan je standaard had verwacht. Het gaat hierbij dan om alle kosten die betrekking hebben tot bijvoorbeeld de heffingen en belastingen waar je als eigenaar van een woning mee te maken krijgt. Is er sprake van een volgens jou aanzienlijk te hoog bepaalde WOZ waarde? Dan is bezwaar maken WOZ waarde dus in de praktijk altijd een interessante optie om te overwegen.

Waar dien je rekening mee te houden?

Er zijn bij bezwaar maken WOZ waarde verschillende niet onbelangrijke aandachtspunten van toepassing waar je graag rekening mee zal willen houden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je dit niet eindeloos kan doen. Je moet hiervoor afgaan op de datum van de zogenaamde WOZ beschikking die bij je in de bus zal vallen. Je hebt in de praktijk een periode van zes weken om bezwaar aan te tekenen tegen deze waarde. Doe je dat niet? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je kans om bezwaar aan te tekenen voor dat jaar helaas is verkeken. 

Let ook op dat je bezwaar maken WOZ waarde in de praktijk alleen maar doet op het moment dat je er zeker van bent dat je een case hebt. Veel mensen tekenen bezwaar aan terwijl ze eigenlijk al op voorhand weten dat, dat bezwaar maar weinig kans op slagen maakt. Alleen wanneer je oprecht vermoedt dat de WOZ waarde te hoog werd bepaald is dit echt interessant.