Beslissen welk type lijst geschikt is voor jouw behoeften

Lijst kopen

Er zijn veel verschillende soorten lijsten beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn een paar algemene suggesties voor het kiezen van het juiste type lijst voor jouw behoeften. Rechthoekig, rechthoekige fotolijst 50×50 is het meest voorkomende type lijst. Ze bevatten meestal aan beide zijden een foto en lopen vanaf de bovenkant taps toe, zodat ze een vierkant vormen als de lijst aan de muur hangt. Als je een rechthoekige lijst kiest, zoek dan een lijst die gemaakt is van hout, kunststof, metaal of een combinatie van deze materialen. Als het frame van een ander materiaal is gemaakt, zal de kleur van het frame de kleur weerspiegelen van de kamer waarin het zich bevindt.

Gebogen lijsten hebben meestal een curve die rond de ene kant van de lijst loopt

en een recht gedeelte dat taps toeloopt naar de andere kant. Zoek naar monturen met een semi-elliptische curve. Als je kiest voor een gebogen montuur, let er dan op dat de curve doorlopend is en niet eindigt in een scherpe hoek. Rechthoekig en gebogen – Dit zijn de meest voorkomende soorten lijsten in huizen en kantoren. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en af te breken, en zeer geschikt voor het ophangen van foto’s, prenten, kaarten en andere afbeeldingen. Er zijn veel verschillende stijlen en ontwerpopties voor dit soort lijsten, dus het is moeilijk om te weten waar te beginnen.

Soorten lijsten

Lijsten zijn geweldig om informatie in vrijwel elk formaat te zetten! Ze zijn ook een uitstekende manier om de muren van je huis of kantoor interessanter en karaktervoller te maken. Er zijn veel verschillende soorten lijsten die je voor lijsten kunt gebruiken, zoals lijst 70×70, documentenlijsten, citatenlijsten, informatie over concerten/voorstellingen en meer. Je kunt ook een lijst met een ingebouwde kalender gebruiken om evenementen en bijeenkomsten gedurende het jaar bij te houden. Vaak zie je een combinatie van deze twee soorten lijsten samen gebruikt in één lijst.